Príprava nemliečnej zmrzliny je veľmi jednoduchá. Hlavná prípravná fáza prebieha počas sezóny dozrievania ovocia. Prečo práve vtedy? Prečítajte si a rýchlo porozumiete…
Zmrzlina bez mlieka?
Ľudia, ktorí majú problém s laktózou (mliečnym cukrom) alebo mliečnou bielkovinou, prichádzajú v letných mesiacoch o pochúťku i ochladenie v podobe zmrzliny. Zmrzlina bez mlieka by ich problém úspešne vyriešila. Ako to dosiahnuť?
V čase dozrievania drobného ovocia zvykneme vytvárať zásoby vybraného ovocia – niekto do sušičky a špajze či komory, iný zavára do skla, niekto zasa do mrazničky. Každý spôsob má svoje výhody i svoje slabšie miesta. Práve posledný spôsob uchovania ovocia – mrazenie – je východiskom pre prípravu ovocného dezertu v podobe zmrzliny. Dokonca bez mlieka. Samozrejme, že na prípravu dezertu by sa dali použiť aj sušené či zavárané plody, výsledok by však už stratil svoju rýchlosť i zmrzlinovosť…